Το συγκεκριμένο σεμινάριο έχει σαν σκοπό την επιμόρφωση των εργοδοτών σε θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας. texnikos asfaleias

Για επιχειρήσεις Γ κατηγορίας (ανάλυση παρακάτω) και με παρακολούθηση κάποιων ωρών στο σεμινάριο αυτό, οι καταρτιζόμενοι θα είναι σε θέση να ασκούν τα καθήκοντα του Τεχνικού Ασφαλείας στην δική τους επιχείρηση ή σαν επιπλέον καθήκον στην εργασία τους.

 Σε γενικές γραμμές ο ρόλος του Τεχνικού Ασφαλείας είναι συμβουλευτικός απέναντι στον εργοδότη και τους εργαζομένους και αφορά στην τήρηση όλων των μέτρων που πρέπει να τηρούνται από πλέυράς υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία. Ό χρόνος που θα απασχολείται κάποιος σαν τεχνικός ασφαλείας καθορίζεται ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων αλλά και την επικινδυνότητα της επιχείρησης.

Με την επιτυχή παρακολούθηση του σεμιναρίου οι καταρτιζόμενοι λαμβάνουν Αναγνωρισμένο Πιστοποιητικό Κατάρτισης και με αυτό μπορούν να ασκήσουν τα εν λόγω καθήκοντα τα οποία είναι υποχρεωτικά βάσει νόμου.

Σύμφωνα με τον Νόμο 1568/85 (Άρθρο 13) και του Π.Δ. 17/96 (Άρθρο 6), για την εφαρμογή των διατάξεων για την Υγιεινή και Ασφάλεια, πρέπει κάθε εργοδότης που απασχολεί παραπάνω από 50 άτομα να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας και Γιατρού Εργασίας. Ο εργοδότης που απασχολεί λιγότερα των 50 ατόμων είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιεί μόνο τον Τεχνικό Ασφαλείας.

Ο διαχωρισμός των επιχειρήσεων γίνεται με βάση την επικινδυνότητα που αυτές έχουν και αναλυτικότερα ισχύει :

  1. Κατηγορία Α = Υψηλή Επικινδυνότητα
  2. Κατηγορία Β = Μεσαία Επικινδυνότητα
  3. Κατηγορία Γ = Χαμηλή Επικινδυνότητα

Υποβολή Αίτησης

 Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, στα τηλέφωνα 210 55988008,  καθημερινά από τις 9:00 έως τις 17:00. Παρακαλείστε όπως αποστείλετε πλήρως συμπληρωμένη τη Αίτηση Συμμετοχής με fax: 210 5988008 ή με e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Τεχνικός Ασφαλείας

 

Τελευταια Γεγονοτα

Καμία εκδήλωση

Εκδηλωση Προθεσης Συνεργασιας

ΕΠΑΝΑΔ

ΕΣΠΑ

ΚΕΜΕΑ

ΟΑΕΔ

OEEK

Επιταγη Εργασιας

Go to top